top of page
Children’s-Dentist-in-Reading.jpg

Обстоен преглед и план на лечение

След задълбочен преглед изготвяме строго индивидуален план за лечение на пациента.

Поставяне на пломба (Обтурация)

След почистване на кариозната маса, зъбът се затваря компосиционен материал за да бъде изолиран от външните дразнители. Поставените пломби са от фотополимерен материал.

shutterstock_1277313847.jpg

Почистване на зъбен камък

Главни причини за заболяването на зъбите и венците са зъбната плака и зъбния камък. Отсраняването им е наложително преди всяко лечение. Почистването се извършва със съвременен ултразвуков апарат. Процедурата е щадаща за пациентите.

download.jpeg

Поставяне на кофердам
 

Прецизното лечение изисква изолация на зъбът от оралните течности. Съвременния метод на процедурата се прилага с платно наречено кофердам. 

10-600x307.jpg

Покриване на рецесии

Отдръпването на венеца от коронката на зъба поради възпаление или механична травма се нарича рецесия. Рецесиите могат да бъдат възтановени чрез мукогингивална хирургия.

Ендо лечение на зъб
 

При обхващане на пулпата (меката тъкан в зъбите) от кариозния процес се нелага нейното отраняване. За остраняването и се използват прецизни уреди за измерването на дължината на коренния канал.

Endodontics.jpg
pain-in-the-gums.jpg

Остектомия и остеопластика на горен фронт

Пластична операция на коста към която са прикрепени зъбите. Прилага се когато разстоянието между възтановяванията и коста е недостатъчно.

подготвка-за-поставяне-коронка.jpg

Удължаване на корони

В случайте когато зъбът е твърде разрушен за да бъде възтановен с корона или коста е твърде близо до емайла се налага удължаване на короните.

Штифты.jpeg

Поставяне на щифт

За възтановяването на силно разрушените зъби, се прилага щифтово изграждане. Щифтовете са титаниев и от фибростълен материал. Често след щифтовото изграждане се поставят и коронки.

bottom of page